Badkamer van beton
trendy betonnen badkamers

Wat is een badkamer van beton ??

Een badkamer van beton maak je met Beton Cire van Beton Aparte. Dit is een waterdicht systeem wat we hieronder uitgebreid uitleggen , we geven ook workshops als u zelf een badkamer van beton wil maken. Samen met andere natuurlijke materialen kunt u een eigen sfeer creëren en een statement maken met uw eigen badkamer van beton ! 

Kom eens naar onze showroom in Baarle Nassau om beton te ervaren.  U bent van harte welkom en we kunnen u alles laten zien van beton , beton cire , beton floor cire.  Echt de moeite waard , u ziet daar wat u koopt. Kom in onze grote showroom Beton Cire ervaren !!

Badkamer van beton cire

Met Beton Cire kun je eigenlijk alles doen , de makkelijk te verwerken beton stuc is werkelijk overal op aan te brengen. Door de extreme hechtkracht en de waterdichtheid van het complete systeem is Beton Cire uitermate geschikt voor een badkamer van beton te maken.  U kunt dit zelf doen door de doe het zelf Beton Cire pakketten on-line te bestellen bij Beton Aparte BV en misschien de workshop bijwonen om het product te leren kennen. Bent u niet zo handig dan kunt u ook een trendy badkamer van beton laten maken door een van de vakmensen die op onze site staan. 


Productinformatie 

 Omschrijving en toepassing: 


Beton-Cire is een   uit Frankrijk afkomstige beton-stuc met uitermate leuke design mogelijkheden.   Door de vele natuurlijke kleuren , natuurlijke waterdichtheid , aparte trendy   uitstraling en het makkelijke onderhoud bijzonder geschikt in badkamers , zowel in de douche als op het badkamer meubel. Door de extreme kleefkracht   van de beton-cire is deze ook op hout , ijzer en zelfs kunststof te plaatsen.    
De eerste laag geeft straks de structuren. Bij het plaatsen van de tweede laag worden de   schakeringen duidelijk. Eventueel afmessen met Frans stucmes of spaan. Na het   uitharden en schuren en eventueel polijsten word deze behandeld met het PU-sealer-systeem.   Door het uitgebreide assortiment van sealers is de Beton-Cire ook toepasbaar   in bedrijfs toepassingen zoals klanten balie , bar of koffie-hoek. Door zijn geringe   dikte van 2 mm is Beton-Cire overal toepasbaar en voor renovatie ideaal. Het   trendy uiterlijk van jaren geleden geplaatst beton en door zijn natuurlijke matte   glansverschillen , structuurverschillen en kleurschakeringen een mooie   aanvulling voor een natuurlijk interieur. De Beton-Cire voelt warm aan , is trendy,    makkelijk in onderhoud en ook nog eens   hypoallergeen. 

                                                                                                                                       
Beton-Cire is geschikt voor:
 
} renovatie van tegelwerk zonder te slopen.
} natte ruimtes zoals badkamers
}    slaapkamer , woonkamer , keuken , garage.
} verkoopruimtes.
} hypoallergenische   toepassingen.
} meubelen.
} keukenbladen.                                         
  
Eigenschappen/productvoordelen:  Door de geheel verbeterde Beton-Cire formule is deze zeer makkelijk   op verschillende manieren aan te brengen. Afhankelijk van de ‘hand van de   plaatser en de afwerking ontstaat er een uniek uiterlijk dat bijzonder   trendy staat in veel moderne interieurs. Bij egaler plaatsen van de eerste laag  is het oppervlak rustiger. Wil je hem iets   meer geschakeerd plaats de eerste laag wat wilder. Dan wel eerst schuren   voordat de tweede laag geplaatst word. Beton-cire kan op 1 dag geplaatst   worden en de droging kan geforceerd worden met industriële air-blowers. Bij   volledige uitharding , na 2-3 uur , altijd eerst licht schuren om de   oneffenheden eruit te halen. Dan pas tweede of derde laag plaatsen.   Schuurbaar , impregneerbaar en polymeerwas na 36 uur , PU-sealers na 3 dagen.
  
      
Praktisch advies:  

Vuil en vet altijd gelijk   verwijderen. De Beton-Cire heeft een goede resistentie voor meerdere uren   echter zijn ten alle tijden te bevuilen. Voor badkamer en tafel hoeft er geen   andere sealer , echter keukenbladen hebben een andere aanpak nodig. Plaats   hier altijd meerdere lagen PU-anticolour op. Gebruiken zoals natuursteen en uitkijken met vet en zuur.
 Beton-cire dient altijd afgewerkt te   worden om vervuiling te voorkomen.

Afvalverwijdering:

Het product poeder en resin mag niet   in grondwater, oppervlaktewater of in de grond worden geloosd. Emmers zonder productresten of scheuren zijn recyclebaar. Productresten verzamelen, mengen   met resin, uit laten harden en samen met verpakking als restafval afvoeren.
                

Eigenschappen: 

 
} natuurlijk trendy   uiterlijk.
} hypoallergeen.  
} gebruik in natte   ruimtes.
} te plaatsen op alle   starre harde ondergronden.
} zeer slijtvast.
} makkelijk te   onderhouden.
 
Ondergrond:  
De ondergrond moet druk- en vormvast, blijvend droog, schoon en vrij   van scheuren en stoffen zijn die afbreuk kunnen doen aan de hechting. Ondervloeren goed schuren en stofvrij maken voor een optimale hechting. Zwak hechtende lagen of ondergronden die afbreuk kunnen doen aan de hechting   volledig verwijderen d.m.v. borstelen, schuren, frezen of stofvrij stralen.   Losse delen en stof verwijderen d.m.v. stofzuigen. Indien nodig, afhankelijk   van de conditie van de ondergrond, een geschikte voorstrijk uit ons   assortiment kiezen. Bij sommige ondergronden zoals nieuwe gestucte wanden is   een voorstrijk niet nodig. Let wel op dat de verwerkingstijd bij zuigende ondergronden aanzienelijk verkort word. Houten verbindingen altijd verlijmen   , eventueel epoxy-primer plaatsen over het hele meubel. Altijd productinformatiebladen van de verwerkte producten in acht   nemen.

Verwerking:
 
Zorg altijd voor een   schone starre vaste ondergrond. Bij twijfel , tegels , hoogteverschillen ,   verzandingen en scheuren van of in de ondergrond altijd eerst de ondergrond   goed prepareren. De wanden afsteken   met een spackmes om knobbels te verwijderen. Eventueel de primer plaatsen en laten drogen. Eerste   Laag; Meng het benodigde   hoeveelheid Beton-Cire poeder machinaal met de kleurstof en zeef het poeder. Doe het benodigde   Resin in een schone meng-kuip en meng dit machinaal met de Beton-Cire. Spaan de Beton-Cire   op de wand zodat deze helemaal gekleurd is. Laten drogen , eventueel met air-blowers. Tweede   Laag Doe het benodigde  Resin in een schone meng-kuip en meng dit machinaal met de beton-cire poeder. Spaan de Beton-Cire   op de wand zodat deze weer helemaal gekleurd is. Afmessen met de franse   spackmes of gewoon met de spaan. Schakeringen worden   al eer beetje duidelijk. Gereedschap   schoonmaken met water.  Nu moet de   Beton-Cire 3 dagen drogen voordat de sealer geplaatst kan worden.  
Let op;   niet afdekken , en niet vervuilen.

 
  Belangrijk:

} In oorspronkelijke verpakking   op droge plaats opgeslagen minstens 6 maanden houdbaar. Aangebroken verpakking   zorgvuldig hersluiten en inhoud binnen korte tijd verwerken.
} Optimale   verwerkingcondities zijn 15 – 22°C en R.V. van max. 75%. Lage temperaturen   en/of hoge R.V. vertragen de doorharding en geeft verkleuring van het   eindproduct. Hoge temperaturen en lage R.V. versnellen de doorharding en   droging en verkorten de verwerkingstijd esthetisch niets aan de hand.
} Uitzetvoegen,   dilatatievoegen en aansluitvoegen (aan de wand) in de ondergrond moeten   worden behouden en overgenomen.
} Op tegels eerst de voegen   dichtzetten , goed laten drogen en dan primeren.
} Inwendige hoeken   afkitten.
} Natte ruimten 2 keer   sealen .
} Niet gebruiken voor   laagdikte van meer dan 2 mm ineens. Ondergrond eerst egaal maken.
} Beton-cire kan zelf   niet scheuren echter het behoed het scheuren van de andere materialen niet.
} Gebruik altijd de   juiste primers op de juiste ondergronden.
} Neem altijd de   aanwijzingen van het gebruikte product in acht.
} Niet geschikt voor het   toepassing buiten.
} Gebruik geschikt   gereedschap met de juiste stofafzuiging. Kijk uit met de kabels dat deze niet   ‘afgeven ‘.          

   

 

   

Technische gegevens Verpakking:

 Emmer 4 m² , 8 m² , 14 m² of per m²

Opslag:

minimaal 6 maanden

Mengverhouding:

350 - 400 gram Resin op 1 kg poeder.

Kleur:

wit

Verbruik:

ca. 500 g/m2 eerste laag ca. 400 g/m2 tweede laag

Verwerkingstemperatuur:

min. 15 °C – max.30 °C

Verwerkingstijd:

1 – 1 ½ uur*

Tweede laag:

na 45 minuten*

Schuurbaar:

Na 12 uur*

Sealbaar  

Na 3 dagen*. 

 * Bij 20°C,   R.V van 65%.


 

 BETON CIRE SHOWROOM SIEBENGEWALD


Betaalbare betonnen badkamers

  BETON CIRE SHOWROOM / TRAININGCENTRUM

Neem voor een vermelding van uw logo en link naar uw site of showroom even contact op met info@badkamervanbeton.nl